Sunday, 29 May 2011

a sweet farewell :')

26th may 2011

rimas.rambut da mula menjalar.masuk2 mate. berkeliaran kat leher.hmm...mmg time tunggu nak tebas je.tak tahan okay.dgn weather yang selalu panass..yang panas gile tak bg can punye, dgn jalan sikit nk berpeluh..buat kerja skit berpeluh, angkat barang sikit berpeluh..hadoih..confirm2 kena kasi tebas ini rambut.

then., went to the a cut above saloon kat subang jaya. with myq syabil and rafiq.sume feeling2 nk potong rambut la kirenye

me : ahmoiiiiii...kasi pendeeeeeeekkkkkk punyer okayyy.....
ahmoi : ok..u duduk dulu yaaaa...

siap2 potong, da 2 jam sengah.terhegeh2 nk potong rambut. myq n syabil pon blah awal .sbb mls nk tunggu

then myq pick up me at pyramid terus gerak midvalley.nak makn kate nyer.i was like....apasal nk makn jauh2 nih..mcm kat pyramid nih da tade restaurant. tapik mls nk tanye.ikutkan je.

sampai midvalley, he asked " mkn mane?" .. baru je nk jawab... terus dia take me to this restaurant,


Amarin Thai

pelik nyer.nk mkn thai pulak. "errr.sure ke nak mkn sini?" i asked. tak smpat jawab dier terus masuk je.eh eh?
waiter pon escort la, nak seat us for table. tapik myq nih buat dono je.tanak layan waiter. dier terus ckp tunjuk 1 corner, 1 tmpat yang mcm terlindung skit. "ha..duduk situ ah "  he said sambil tunjuk meja yang ade belon2 segala....."eh..mane blh.itu tmpat orang buat party"...even aku ckp tak blh pon aku tetap melangkah terus pi meja tuh..hehe...bile smpai lagi 1 langkah je nk smpai meja......


SURPRISEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE......

terkejut gile punyerr!!!!!!!!!!!!!!!!!1
omaigod..omaigod...... lynda ade , nad ade, mwadah ade, sume adee.....surprisee utk aku ke nih????????

rupe rupenyer derang buat farewell party for meee!!!!!!!!!! yaAllah....seriusly, im so surprised gileeee wehh!!!!!
terharu pon adee.....seriusly..sweeeeetttt gile mcm sugar!!!


expression paling terharu didunia

the table is set! nice eh?

the deco.cantik cantik cantik

orang kuat. my bestie. ms lynda lyana. tq darlingggg


oh btw,she's taken la. :p.

the bestiesss....tqvm for ur effort and time. im gonna miss u muchh!!!!!!!

with michael bay.

the foooooddd :).nyummeyh! sgt sedap2 food kat sini ye.silalah try ini restoran.


nanges - nanges session. ish.


yezzaaa...the 5 of uss....u really make my day...

yes. i got gift too! it's Gucci perfume.Tq guys...tqvm...hari2 shekin mangiiiiii :)

seriusly. its a really great2 party.walaupon sumorang nmpak mcm happy..but deep inside, u guys reallly make me wanna cry all nite long.sedih..sbb nk tinggalkan korang.sgt sedih.

hopefully we meet again okay.dont ever forget me.
even you are far away from me, but you'll alway's be in my heart.

sweet :)





Wednesday, 25 May 2011

sejuta belia Putrajaya

tatau nk buat ape weekend nih??


okay.weekend nih, Kementerian Belia dan Sukan telah melancar kan 1 program "Himpunan Sejuta Belia", will be held in Putrajaya may 27th till 29th.
Motif kerajaan adalah untuk menghormati para pemuda atau belia negara kerana mereka telah memberikan sumbangan besar terhadap negara dan kerajaan.

 

macam2lah activiti2 yang akan diadakan kat sane nnti.
ada karnival kerjaya, ada karnival seni budaya 1 Malaysia, paling best ade tourism fair.ha..blh la survey2 tmpat honeymoon eh kawan2 ku yang baru kawin.hehe

gadjet world pon ade utk sesape yang minat gadjet2 nih, mesti byk gadjet2 dr zaman tok kadok sampai la nih depa kumpul buat show...rambang mate woooo...tapi2....utk kaki tendang bola poon adeeee.....futsal anjuran akhbar Kosmo, blh menang RM25k lagi okayyyy!!!tapi registration da closed.blh bawak cheerleader je utk support.antar team da tableh la.

paling best ade karnival jom makan 1 Malaysia.haaaa..sape yang kaki lantak tuh...blh laaaa dtg sini..mcmam jenis nnti dia hidang depan muka.pilih je.janji $ adaa ok..

so..meh la..kita sambut seruan kerajaan utk mencapai sasaran 1 juta belia pada himpunan agung 1 belia wiken nih.byk activity, banyak jugak ilmu yang dapat. peluang kerjaya poon ade.tak rugi pegi.


moh dating!

Tuesday, 24 May 2011

Positive attitude

apa tuh sikap positive.kenapa sikap positive ni sgt penting dalam kehidupan???
hari2 kita bermain dgn emosi. ada yang positive.ade yang negative.but mostly, most of us lebih byk fikir kan bende negative dulu...baru positive kan? tu lah hakikatnya..ramai orang akan fikir the worst case scenario dulu..baru la pastuh dier fikir bende2 baik..itu pon kalau terlintas bende baik2 dalam pale otak dier..kalau tak..manjang la mengeluh sane, mengeluh sini.hmmm...

tapi tau tak, hidup kita nih bykkkk sgt di kawal oleh emosi. apa yang kita fikir kan...itu lah yang terjadi dalam hidup kita.yes!betul.ini bukan i ckp tau..i bukan Dr Azizan atau Dato Fadzilah Kamsah nk sesuka hati je ckp...tapi ini fakta, kluar dr mulut derang sendiri. ala..kajian pon ade byk yang mengatakan positive atitude ni blh influence our daily life? tak caya pi google.

sebenanrnyer apa tu positive attitude???? basically, its our attidude to something is how you judge it. sejauh mana kita menilai sesuatu dgn pemikiran2 yang positive. kalau kita selalu fikir bende yang
"TAK blh, TAK suka, MARAH, SAKIT HATI, MENGELUH, MENCACI"
semua bende yang kita nk buat poon  tak jadi..

cer kasi contoh skit. contoh nya kalau student ade exam next week......."adoi...ape nih..tak paham...tak suka la mcm nih..mcm mana nk study nih..exam lagi 3 hari...da la tak prepare lagi nih...benci la....fail la aku mcm nih..." ha...bile da byk sgt mengeluh2 mcm nih.die pon terus tutup buku.fed up dan terus tinggal kan buku tuh kan.last dier ckp "nasib ah..fail pon fail la."
itu satu cth je.. bukan berdasarkan pengalaman sendiri ye.hehe...so...last2 minah tuh pon fail la kaannn???

ramai orang yang fokus pada problem, that's y mereka yang lebih fokus pada problem tuh will react negativly kepada problem. sbb problem sendiri is the nagative feeling kaan??what should we do then????????

so we sohuld ALWAYS FOKUS ON SOLUTION.
mcm cth kat atas, student yang nk amek exam tadi...even dier tak cukup preparation...dier tak faham tapi kalau dier fokus " mcm mana aku nk bg diri aku paham nih?" so..dia akan fokus kepada how to solve the problem. pegi cari lecturer ke...pegi tgk cari kawan2 yang lagi pandai ke..tanya..suh derang ajar..pegi libry cari buku ke.so, last2 dapat tak die pass the exam??? kalau ikut logik, pass la kan??hehe.
ini just contoh tau..jgn pas nih ade bg komen, abes, kau nih grad umur bape plak?

 so, from the example kita da blh nmpak kan, how important negative and positive attitude in our life. it really affects all aspects in our life. apa je yang kita buat, mmg effect cara2 kehidupan kita, dari segi apa pon, bahan bacaan, conversation dgn orang, semua lah. kalau semua orang buat, kita asek pandang nagative je, kita snri takkan boleh maju. sbb kita penuh dgn dengan sikap2 yang tak patut ade untuk jadi orang2 yang berjaya.

even kalau kita gagal melakukan sesuatu pon dalam hidup, it's always have another day utk kita change ourself to be better. (cheh2.ckp mcm motivational speaker :p) anggap la kalau kita fail tuh as learning point utk kita. kalau tak rasa api..mana nk tau panas ke tak kan..so..bia la kita jatuh...supaya next time kita tau....kalau jatuh..sakit..so..kita akan lebih berhati2 utk melangkah.kan2???hehe..

who says you cannot???? attitude.it just attitude!





so ...
CHANGE ourself to be better. put some positive energy in us.
Believing yourself and you ability. there's must be a reason y u r born in this world.
look at the bright side of our life. read some inspiring stories. u can determine who you'll become.

POSITIVE ATTITUDE CAN LEAD TO HAPPINESS AND SUCCESS AND IT CAN CHANGE YOUR WHOLE LIFE!

smile often!




Sunday, 22 May 2011

hasad.

kenapa kadang orang keluarkan kata2 kesat, hasad, dengki, tak senang duduk tgk anda????

1 je



sbb mereka cemburu kerana 

anda hebat.

kepada sesiapa yang di dengki, di sakiti, di lemparkan kata kesat, nista, apa2 la yang jahat2,

sabarlah, kerana anda seorang yang  
HEBAT!


 hmmm...menjadi orang hebat, mmg susah, tgk je Rasullullah S.A.W dulu sebarkan Islam mcm mane.
tapi lihat la kesabaran Baginda.

Kerana itulah dia adalah Contoh yang  

PALING HEBAT!





Thursday, 19 May 2011

time.....



why wasting time?
while u still have the chance?

You cannot always wait for the perfect time, sometimes you must dare to jump

PELUANG!

pernah tak terfikir,

"investment mmg sgt menguntungkan, tapi.......aku mana ada duit yang byk utk melabur????"
"aku nk invest....tapi kat mane aku patut invest duit ye??"


yes, kadang2 ade orang yang sedar tentang betapa untungnya sesebuah pelaburan,
tapi....
ade jugak yang fobia, sbb ramai orang dah kena tipu dgn mcm2 pelaburan, pelaburan lembu la, pelaburan lintah la, pelaburan intertent lah,swish cash la...

BUT!!!!!!
recently,i ade jumpe dgn satu program yang sgt HEBAT!!!!
di mana, pelaburan ini sgt mengutungkan utk orang ramai. lagi-lagi orang yang tak cukup $$ utk buat pelaburan.  dan yang paling MENARIK, pelaburan ini adalah pelaburan involve in the property line. dapat kelulusan dari SSM, dan supported by KERAJAAN NEGERI SELANGOR!

JADI
jika anda adalah seorang yang berfikiran dan berpandangan jauh,
dan ingin melabur dalam bidang hartanah dan memerlukan dana utk membuat pelaburan???????


sertai saya sekarang,

SMART PROPERTY INVESTMENT!!

dividen tahunan diberi secara  

ADVANCE sehingga 30%.!!!
(tak payah tunggu smpai akhir tahun!)

dan

BONUS SEHINGGA 3.5%

unutuk keterangan lanjut,
CALL ME NOW!
shekin: 012 36 848 36

MELABURLAH DEMI MASA DEPAN ANDA!






Saturday, 14 May 2011

you can be rich too!!

yep.all you people in the world punya impian dan keinginan dalam semua benda. nak yang macam tuh, nak yang macam nih, nak hidup mcm tuh, nak hidup macam ni... what a beauty life, if we are born as a super rich ppl kan?semua bende blh di beli.(hehe).

tapi..

not all you people are born in a royal/rich family. including me. tapi tade la semiskin miskin nya pulak. Alhamdulillah...semua cukup setakat nih. tak pernah lagi sempit smpai tak makan 1,2 hari...semakin hari, ada je peluang baru dan rezeki baru dtg menjengah.syukur.

tapi....kalau blh, kita mesti nk yang terbaik utk diri kita and family kan? 
bukan tak bersyukur,

 tapi kita hidup, cuma sekaliiiiiii je. dan sekaliiiii tu je lah kita blh buat all out utk ourself and our family. so...why we dont start to generate moreeeeee while we are still young???
:)
so...its all depends on YOU yourself,

let me share, how can u also be RICH$$

 10 WAYS HOW TO BECOME RICH!

1)  Take decision to be RICH

Poor people only fokus kepada financial survival. They are poor because they fail to manange the $ and always struggling with financial survival, regardless of how much earned income. Golongan pertengahan mempunyai idea bagaimana menggunakan wang dan memberi tumpuan kepada keselesaan, tidak mahu menjadi kaya tetapi mahu hidup selesa.
BUT THE RICH focus on long-term ownership of assets or property such as stocks, bonds, real estate business and provide results. mereka sanggup berkorban on their food, gaji, holiday vacation, keselesaan tinggal di rumah yang cantik semata mata untuk membina atau memiliki aset sebenar.JADI ambillah keputusan untuk menjadi kaya walaupun hari ini anda tidak mempunyai wang kerana keadaan itu hanya sementara.

2) Decide the type of your financial problems

 hanya ada 2 jenis masalah kewangan, not enough money or too much money (believe or not?teehee)
but unfortunately, ramai yang menghadapi masalah tidak cukup wang. ramai orang tahu bagaimana bekerja untuk mendapatkan wang tapi tak tahu mcm mana nak mempunyai sumber tenaga dan wang bekerja untuk mereka.
If you want to be rich, you must ensure that any surplus money brings more money to you and you should know,  apa yang harus dilakukan dengan wang extra itu sebelum it controls you. banyak orang, spending the $ dgn boros, tak pon simpan dalam bank, tapi bile sale? mesti duit sume pon da tada. so, be wise with your $. u might need them when EMERGENCY!!!

3)  Write down your plan and follow the plan

nk jadi kaya tapi mana ada duit? that's y u need plan! u must change everything and start planning with several goals mungkin sebagai cth : mulakan part biz, tukar cara perbelanjaan harian, convert personal expenses into biz expenses, and mcm- mcm lagi.
expand your plan and at the same time, kita perlu sacrifice sikitttt utk hidup kurang selesa buat sementara waktu. Today, you must be prepared to not have enough money but not the poor. so, whatever that we plan, kita mesti berdisiplin, semangat dan ikhlas dalam melakukan nya.:)

 4) Decide where your banking

ada 3 jenis bank, utk 3 jenis class of poeple in the world. bank for the poor is kedai pajak gadai. The middle class to use the bank for deposit, loan and get a credit card.
 The rich are deal dgn difference bank. They use the services of investment banks, seeking private capital from wealthy individuals or funds from other institutions such as insurance companies or the stock market.usually, orang kaya yang berjaya sebagai biz man, tak menghadapi masalah mengumpul wang yang banyak dan mendapatkannya pada kadar yang lebih baik.

5) Wisely choose friends and partners

ini adalah antara faktor yang paling100x important utk menjadi hebat! So choose friends who have aspirations to become rich, comfortable life, or simply continue to live alone. Kawan yang hanya hidup untuk hidup cukup makan je , takkan pernah faham why is the importance you want to be rich dan ini hanya akan menurutkan semangt!

INGAT!
Friends who want to become rich always think positive and move forward. You will be more eager to get rich when friends and share knowledge with them.

6) Give yourself time

Building a business takes time. Perniagaan tidak seperti bekerja dengan orang lain iaitu dibayar gaji. Perniagaan memungkinkan anda tidak bergaji selama beberapa tahun.so, the best way, do the biz in the early stages as the part-time. ada yang ckp, 90% perniagaan gagal dalam tempoh 5 tahun pertama kerana kekurangan ilmu dan pengalaman. yelah, dekat sekolah dulu, kita tak di ajar mcm mana nk cari duit, yang kita belajar, mcm mane nk be the best employee. kan? so..to get thru the biz, u must learn from experiences and we must be brave! 

7) Start small, dream big

aha!!!! ini yang paling best! kita msti pernah terfikir tak guna simpan duit sedangkan kawan kita yang lebih byk simpanannya berjuta. mcm mane nk kejar??? stop thinking like that! jadikan kawan kita sebagai tmpat rujukan, mentor, dan inspiration. Having big dreams is necessary because in it there are important ingredients for success, such as hope, desire, devotion, energy, confidence, passion, inspiration and creativity that makes life more meaningful. TAK SALAH jadi mat jenin, because from imagination, Thomas Edison mampu utk hasil kan light bulb.AMAZING!!!!!

8) Focus

pneting penting penting! kurangkan atau tinggalkan terus actuvity2 yang tak mendatangkan hasil dan faedah utk kita. habis kan duit lagi ada lah kan??? so..fokus lah! beri tumpuan sepenuh penuh penuhnya kepada perkara yang anda sedang lakukan! (peringatan kpd diri sendiri.hehe)
 Focused and continue to focus properly because the results obtained will be happy you are. We will have a good financial position in the future.

9) be bigger faster!

 If you want to grow and more, businesses or investments that you make, must be working for you and should it be a smart income. Perniagaan kecil kurang berkesan untuk menjadikan anda kaya. jadi, seek knowledge and experiences much as possible! start on a small scale, and develop the business as quickly as possible. The more assets you have, the less work you do and the more money you will receive.


10) The more you share, the RICHER you become!

Jika kita tamak, kedekut atau takut sgt utk berbelanja, lebih lama lah tempoh yang akan kita perlu ambil untuk menjadi kaya.jadi focus to get more money even bring returns that are less, but for more people! yes! u need to share to others as many as possible.Bermurah hatilah dan cuba berkongsi. ha, da blh la start amalkan bersedekah kepada orang-orang yang memerlukan dengan niat ikhlas. bukan nak act kaya sgt, cuma sebagai tanda ingin berkongsi rezeki dgn mereka yang lebih memerlukan.

Mudah-mudahan pintu rezeki anda akan sentiasa terbuka luas.

so hold your wheel. and DRIVE!

where?

 only YOU can determine your destination!!!!

till then ;)

Friday, 13 May 2011

sempit...tapii........

rumah kecik?
barang kat rumah banyak sgt?
tade space nk letak dan susun atur barang2 dalam rumah?
semak?
kecah?

aha...!ini ada 1 jalan penyelesaian yg sgt bijak...

BIJAK!!




semua pun maen pakai tarik2 mcm nih..

everything become so easy peaseayy eh?!!!!!!



Friday, 6 May 2011

saya ketagihhh!!!!!


u dont have to be beautiful...to turn me on
U don't have 2 be cool 2 rule my world
Ain't no particular sign I'm more compatible with

.
.
.
.
.
.
im soooo into this CHOCO CHIPS
SODAAAAAAAPPPP!!!!

sgt2 sedap sampai lagi sedap dari fame ame pnye sedap
plus...ini jauhhhhh lagi MURAH!!!!

adik-adik abang-abang kakak-kakak blh cubaaaa k!




oohh....kasi kena sekali..pasti anda nk 1000 kali!



lagi sedap kalau di tambah dgn minuman pooka.
sodaaapp!!!


SUPABIKE utk dijual!!!!!!!


MODEL HONDA CBR  RR 1000 thn 2006

harga pasaran : RM32k

coe mati 2016.exhause yoshimura full system.bunyi baik punya!.

harga pasaran : RM32k


but  motor nih dijual oleh kakak saya with



only RM 26K !!!!! 

interested????

HURRY!!!

 pls PM : Emma Fiza / Adelena Asykn at FB for futher information!!!!

budak kecik comel tuh tak include dgn motor ye?hik hik hik..

;)

Thursday, 5 May 2011

3 jobs that can make u SUPER rich!

according to my mentor, there are 3 jobs that can make us rich (financial freedom)
1) Businessperson

why? : normal kan, semua perniagaan blh buat anda menjadi kaya. even Nabi Muhammad S.A.W sendiri menggalakkan umatnya berniaga kerana 9/10 punca rezeki berpunca dari perniagaan. kerana untung kasar sesebuah syarikat, majoriti dimonopoli oleh si owner.tak kesah la ape jenis perniagaan sekali pon yang kita laku kan, jual burger blh jadi McD, jual gula blh jadi Robert Kuok, jual beras blh jadi Beras Faiza,jual kasut blh jadi Jimmy Choo,  jual perabot blh jadi IKEA..ape2 je lah.

 NAMUN, nak jadi bussinessman yang berjaya, bukan senang mcm ABC je..orang kata tak blh, kita mesti ckp BOLEH! orang kate kita nih ntah apa-apa, kita mesti berpegang dgn prinsip perniagaan kita!walau mcm mane hebat dugaan melanda, percaya lah,kalau kita tetap utuh dan percaya dgn perniagaan kita, pokok yang di tanam, MESTI pasti BERBUAH...dan dari situ lah kita blh memberi manfaat kepada yang lain :).HEBAT BUKAN? 




 2)Salesperson

why? : tahukah anda, seorang jurujual, blh menjadi mencapai tahap KEBEBASAN KEWANGAN lebih awal dari pekerja biasa?According to industrial statistics, sales people often earn more than many other professionals including doctors, lawyers and architects.hmm..i bet ramai yang tak sedar reality ini. ramai orang anggap, pekerjaan jurujual nih , "cheapskate" yang tidak mendatang kan hasil yang banyak. Tak mcm kalau kerja pekerja yang standard, duduk kat ofis, bekerja 8pg smpai 6ptg, gaji RM5k sebulan kan?

YAAAAAA!!!!! mmg anda punyer gaji byk!tapi salesperson punyer gaji......tak fix...dan blh jadi lebih banyak dari gaji anda!ini realitiy.tanya je kawan2 kita yang jadi salesperson. kereta, rumah, etc! mereka bergaji tinggi mengikut hasil penjualan. even a salesperson kedai-kedai pakaian berjenama. my fren's income jadi salesperson in PRADA is RM12K MONTHLY! 
cheapskate huh?????
nk lagi proof?? sila research, dulu dulu arwah DATO' SOSILAWATI buat ape sebelom dia ade Nouvel Visage?

 

3) INVESTOR
why? : aha...ini sgt100x bijak.nak tahu why rich ppl geting rich each day? this is the SECRET! mereka kerap invest their money! that's y rich ppl dont work, but the MONEY WORK FOR THEM! the best thing is, nothing quick about getting rich with real estate investment!
bcoz, when u talk about real estate, it means a property kan...so property is asset.
in this world, harga yang takkan turun and it will keep increasing are emas, tanah dan rumah! jadi, anda mempunyai asset kekal jika anda melabur didalam bidang hartanah! 
nah.. i dont have to proof to u kan siapa yang da berjaya thru real estate investment kan? hehe



tak tahu mcm mana nk mula? book appointment with me now! 
drop ur NAME and PHONE NUM to my email

adelenasykn@yahoo.com
and i will help u to make a difference in ur life ;)

till then! 

Monday, 2 May 2011

this is really awesome- true story




we live just once.

START MAKE A DIFFERENCE NOW!
I say, U CAN!!

yucks!


blog walking tadi..found this pics.euw...SGT GELI la hokayh.

cer tgk a sniri...mls nk cite



looks fine an?mcm getah2 biase2 je.


tapi kasi gunting tgk lu...

ha..rase2 ape dalam tuh.....????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



skali KONDOM YANG DA GUNE LA weih!

busuk btul perangai.serius aku potong rambut pasnih!