Wednesday, 29 June 2011

she showed, she loves me so much.:')

hari nih nih adalah hari ujian dimana i trained myself to be a GOOOODDDDDD mother if i have children sok lusa nnti....

check out how it goes!

video

nampak kaaaaaaan..??

da pandaii tunjuk cara yang paling paling paling  terharu 
betapa sayang nyaaaaa baby zara kat makcik dier nih....

secara amnye.....i PASS the test kaannn???

yang penting sekali kena SABAR dan tunjuk kan KASIH SAYANG smbil berselang seli dgn GELAK KETAWA walaupun di hati...siapa yang tahu....



btw baby,
whatever things u did to me...
cik kikin will always LOVE u sayanggg.....
T_T

Wednesday, 22 June 2011

behind the mask project

check out peeps!!!

.this video sangat sangat sangat cool! created by MJ's fans across the world.


let's moonwalking in the office!!!!! 

heeeeeeeeeeeeeh! (jeritan MJ)

Tuesday, 21 June 2011

joke of the day lah


tadi mase lunch hour.smpat balik umah sat.lapaq la kan.mls nk mamam lua. so i decide to go back home.bukak je pintu aku poon.. "maaaaaaakkk ..nak mamam!".mcm tak makan soploh hari kaan..mak pon sibuk2 dtg from the kitchen, then slumberly she said : " mak tak masak ah.jom makan durian" ...sambil ponit her finger to 4,5 bijik durian at the corner of bilik makan. "hoiyaaa...lunch kita makan buah-buahan tempatan eh mak?lenjan lah!"..tak kire aa..makan durian ke..ape ke..jnji blh kenyang kaaan...letak je beg...terus pi panggil abah makan durian sekali.berjemaah la sikit...baru la ba ra kaf alif ta.. 

tgh2 khusyuk makan durian...tetibe mak start conversation

mak : eh.awak sejak makan durian nih...da lame tak cek blood pressure kan? (concern darah tinggi abah nih )

and the funny part was

abah : tak payah la! nnti saya takut nk makan durian lagi.(smiling)

and i was like....wth???
melawakkkkk ehhhh????????


btw my oranje is now black!!!! whoah hui!!!!! love it love it!

Saturday, 11 June 2011

Thursday, 9 June 2011

hantu mak limah mate merahhhh...

hadoihh...
mate kena infection lagi....
sakit, tak selesa, sume ada..
smpai headache!hm.
pegi ofis pon tade mood mcm nih.
pegi site lagi la...byk debu..

kesimpulan nya, 

big bosssss...besok blh cuti takkkk????????

:( 100x

Thursday, 2 June 2011

pencuri

in this world, ade macam-macam jenis pencuri. pencuri kereta, barang kemas, bank, macam lagi an? tapik from my point of view, the most dangerous pencuri adelah PENCURI IMPIAN.

 kenapa?????

kalau pencuri kereta ke, barang kemas ke, peragut ke, we always can replace all those things balik dalam sekelip mata kan? sebb all those things adelah kebendaan yang boleh di cari ganti.tapik, pencuri impian mmg sgt and paling paling paling bahaya.

cuba bayang kan eh, one day  kita berangan nk masakkan ikan pari masak pedas utk mak bapak kita yang paling meletop, extra vaganza, paling paling sedap dalam dunia kan, dgn ikan paling mahal sekali dalam dunia,  so kita pon pi survey2 resepi, tgk2 rancanga masakan.

Tgh sebok nk pi pasar prepare raw food, tiba2 .......jumpe pulak dgn seseorang,


a : eh, kau buat ape kat sini.
b : saje je beli barang sikit, nk masak kan utk mak bapak aku this weekend.(senyum dgn bangga nya)
a : masak? masak ape??
b : masak mknn paling special aaa..special gile. ikan pari masak asam pedas nyum2 paling extravaganza meletop2
b : ehhhh......kau mane pandai masak? kau gile ke?? kau masak da la tak penah masuk dapor, kau da lah tak de pengalaman. blh ke kau nk masak??
a : err...tapi aku teringin nakk.......(ayat kena potong)
b : pecaya la ckp aku.kau ingt senang ke nak masak. kau tau, aku da try masak lagi bagus dr kau....tak blh blahh...susah bai!aku rasa kau tak payah la masak weekend nih. kau mintak mak kau je yang masakkan.bukan senang nk berperang kat dapo. aku sebagai kawn, nasihat kan kau. henti kan je niat kau.
b : ......


last2, kita pon pulang dgn hati kecewa..pulang dgn tangan kosong.....sedih tak dapat masakkan kan yang paling sedap utk mak kita. sedih kan?????
 sebb apa kita rasa tak blh?????..sbb orang lain kata dia da cuba,  dier kata tak blh,susah.so kita pon tak rasa tak blh..  last, end up, kita rasa tade mood nk try masak on the weekend. kita rasa kita tak blh nak jamu mak kita air tangan kita.disebabkan 1 orang tadi tu je.....harapan berkuburrrrr....

the question is,
macam mana dgn impian kita?? angan2 kita nk masakkan kan mak kita mknn paling marvellous dalam dunia nih???terkubur macam tuh je?????
ha...itu la pencuri impian......orang mcm nih..they will bring us down, akan jatuh kan kita, buat kan  kita demotivated...smpai kita tak blh nak achieve ape yang kita mahu. pathetic kan????

tahu tak ramai orang yang mcm nih kat luar saneee????die takkan tgk kita senang punye.


actually, when you dream, you are creating your life. kita berfikir dgn cara yang unique in which we can change and  contribute to the world, you are actively pursuing what you think is worthwhile,thrillling. When you cease to dream, you cease to live. whoah!!! ini lah penangan impian.
impian adalah lebih BESAR dari goals. Goals are instruments that help you achieve your dreams.

A dream is the big picture, the ultimate happiness, joy, thrill, that we can be excited about. cer ingat masa kita kecik dulu, kita byk berangan kan??? kita rasa nk jadi superman, so kita ambik mak kita punye kain, letak kan belakang badan, panjat kosi...pastuh lompat..buat2 macam terbang.terus jadi superman...kita buat terus...tak peduli kan orang ckp...

kita rasa nk jadi princess, kita hias bilik kita cantik2. cilok mak kita punye lipstik....pakai kasut tinggi mak kita...terus jadi princess...
tak penah pon fikir...orang nk ckp apa..jatuh jadi apa, kalau bongkar barang mak kita jadi apa....terus buat..sbb kita tau...kalau kena marah ke..apa ke..yang penting...kita puas! kan??

tapik bila kita besar nih...makin byk kita fikir...makin semua bende tak jadi....kita dgr orang ckp tak boleh..mak bapak kita ckp tak boleh..kita pon terus down, and cakap tak boleh. jadi semua apa yang kita impikan.. berkubur macam tuhhhhh je..sedih kan.??sedih sangat

so, why not, starting from today, recondition your mind  for success, and pursue your dream. kita semua telah di tanam dgn desire to create something good, to pursue something worthwhile, exciting, thrilling, challenging. 
terima lah semua cabaran  hidup yang kita dapat dalam hidup kita.
remember, if u wanna do something a bit different form others, and u hear a voice inside u, say,I CAN DO THIS. buat je. kita je yang blh tentukan apa yang kita nk dalam dunia nih.bukan mak kita..abah kita..atau sapa2.

 kat luar sane, there are predators waiting to eat you, to see you fall. they're just folks who only see the world they way it seems, dont ever  let those people steal your dreams.jadikan mereka 1 batu loncatan utk kita pergi jauh. lebih jauh daripada mereka.

It is how we follow through on our dreams, believe in the bigness and worthiness of our dreams that will make our dreams a reality.

That will allow us to truly live the life of our dreams.

Wednesday, 1 June 2011